NordHestar är en liten islandshästgård strax utanför Strömsholm i Västmanland.
Här bedriver vi avel samt har våra egna och ett antal inackorderade hästar i lösdrift.

DSC_3946

Vi bor på den lilla gården Mellanhalsen i vackra Mälardalen, inte långt från Strömsholm. Här har vi bott i några år tillsammans med våra islandshästar och tre katter. Vi bedriver avel med våra fyra ston, inackordering av ridhästar och viss ridutbildning. Vi vill att våra hästar ska få leva så naturligt som möjligt, vara välmående och glada och gården är naturligtvis godkänd enligt Djurskyddslagen §16. Vi har båda lång erfarenhet av islandshästar och att hålla häst.

Yvonne
Har ridit sedan unga år med ett litet uppehåll innan islandshästinresset tog fart. Rider kontinuerligt för duktiga ridinstruktörer och har även arbetat med islandshästar under ett år i England. Tävlar gärna, men det är lika roligt att rida på tur. Är utbildad till Ridledare inom SIF, har även deltagit i Domarsekreterarkurs Steg I, Avel grund och Avel fortsättning I.

Stefan
Började rida islandshäst 1987, mest på tur de första åren. Det var först när vi bodde i England 1998 som ridningen tog fart med kurser, tävlingar och ridturer. Rider kontinuerligt för duktiga ridinstruktörer. Har jobbat med islandshästar i några längre perioder. Skor och verkar gårdens hästar.  Är Ridledare inom SIF, har även deltagit i Domarsekreterarkurs Steg I, Avel grund, Unghästkurs och Hovslagarkurs.